Φωτογραφίες

Το Κάστρο της Άρτας

Κατασκευάστηκε σε τρεις περιόδους: το 13ο αιώνα, το 14ο αιώνα και τέλος κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής, όταν το μνημείο πήρε τη σημερινή του μορφή. Κάποια χαρακτηριστικά του κτίσματος αποκαλύπτουν ότι ίσως κλήθηκαν Ενετοί μηχανικοί από τους Οθωμανούς κατακτητές για την ενίσχυση της οχύρωσης κατά την τελευταία περίοδο κατασκευής του έργου.

Έξω από την κύρια είσοδο του κάστρου απλωνόταν η αγορά της περιοχής, όπου δραστηριοποιήθηκε η εβραϊκή κοινότητα της πόλης. Στο εσωτερικό του χώρου υπάρχει το Καστράκι ή Ιτς Καλέ, το οποίο πιθανολογείται ότι σε περίοδο πολιορκίας ήταν το έσχατο σημείο στο οποίο μπορούσαν να καταφύγουν οι πολιορκούμενοι. Σε αυτό το χώρο φυλακίστηκε ο Μακρυγιάννης κατά την Επανάσταση του 1821.

Στις μέρες μας, το εσωτερικό της Ακρόπολης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και αποτελεί χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες.

ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ, ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ.

 

Δείτε επίσης:

Πληροφορίες από το Σύστημα Περιήγησης Μνημείων © EpirusTreasures.gr της Περιφέρειας Ηπείρου